Nyheter


Förstärkning inom miljö

30-Apr-2019

Vi hälsar Katarina Solver varmt välkommen till Loxia! Katarina kommer att jobba som miljökonsult, med b.la förorenade områden, utredning och handläggning av miljöfrågor i våra infrastrukturprojekt. Hon kommer närmast från Region Västmanland där hon jobbat som miljösamordnare och b.la med att införa och förvalta Regionens miljöledningssystem enligt ISO 14001 samt drivit olika regionövergripande miljöprojekt. Dessförinnan jobbade hon på Länsstyrelsen i Västmanland med tillståndsprövningar och tillsyn av miljöfarliga verksamheter.

Ännu ett spännande uppdrag till Loxia

28-Mar-2019

Vi är glada att berätta att Loxia har fått uppdraget att projektera rivningen av Karlsborgsbanan mellan Karlsborg och Skövde! Sträckan är 43 km lång och uppdraget innebär upprättande av förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad, tillståndshantering, anmälningar samt byggplatsuppföljning. Uppdraget är roligt och passar oss bra för att det är brett och involverar Loxias alla teknikslag, med tonvikt på miljö och järnväg.
​​​​​​

Loxia på Grundläggningsdagen

25-Mar-2019

Loxia fanns representerat på Grundläggningsdagen som är ett årligt event vid Älvsjömässan. Här träffas konsulter, entreprenörer, leverantörer och beställare i geoteknikbranschen från Sverige och utomlands.
2017 var Lasse ensam deltagare från Loxia, 2018 var även Sara med och så 2019 är vi alltså hela 3 geotekniker, jämn och stadig utveckling! I år deltog drygt 800 personer under dagen som innehöll föreläsningar och utställning vid montrar. Eftersom Grundläggningsdagen i år firade 40 år avslutades dagen med en middag i Blå Hallen, Stockholms Stadshus.

Förstärkning inom Järnväg

21-Mar-2019

Vi är glada att presentera Christoffer Berglind som ny Loxian! Christoffer har många års erfarenhet inom järnvägsproduktion, med spets Inom kraft och kontaktledning. Christoffer kommer stärka upp oss i pågående projekt och inom kommande projekterings uppdrag. Varmt välkommen!

Ny kollega till fältgeo

11-Feb-2019

Vi välkomnar Tommy Flinck till Loxia! Tommy har jobbat som brunnsborrare i ca 7 år i Finland, Sverige och Norge och var med och förverkligade NUS geoenergianläggning i Umeå samt Citycon/Advens anläggning i Jakobsbergs centrum. På Loxia kommer Tommy jobba som fältgeotekniker och utgå från Stockholms området.

Internutbildning geoteknik

11-Feb-2019

Förra veckan hölls internutbildning på vår geoverkstad på Pilängen. Tack Patric och resten av våra duktiga fältkillar för en intressant djupdykning i fältgeoteknikens lära!

Arbetsmarknadsdagar på Bergskolan

6-Feb-2019

Den 6 februari träffade vi framtidens bergsingenjörer och tekniker när vi representerade Loxia på Bergskolans arbetsmarknadsdagar i Filipstad! Den 13 februari finns vi på plats på Campusmässan på Örebro universitet.

Nya kollegor

9-Jan-2019

Vi inleder året med att hälsa våra nya kollegor varmt välkomna!
Lukas Fogelberg kommer att arbeta som geoteknisk handläggare här på Loxia. Lukas har läst på Luleå tekniska universitet och har en civilingenjörsexamen inom väg- och vattenbyggnad med inriktning jord- och bergbyggnad. Närmast kommer han från WSP i Luleå där han arbetat som geotekniker.
Johan Semersson har flerårig erfarenhet från både produktion- och projekteringsmätning. Närmast kommer han från Team Exact. (Mätcenter) På Loxia kommer Johan att jobba som mättekniker, specialist och beställarstöd. 

Slutfört projekt

12-Dec-2018

Nu är den blå cirkulationsplatsen vid Västerås hamn klar. Loxia har har haft hand om uppdragsledning, projektering och byggplatsuppföljning i projektet. 
Se inslag här https://www.svt.se/…/loka…/vastmanland/ny-rondell-vid-hamnen

Loxia tour

29-Nov-2018

I veckan hölls den återkommande "Loxiatouren" för ny och gammal personal med syftet att lära känna och förstå vår verksamhet bättre. Denna gång gick den till Västerås och Köping där Loxia har projekt- projekterings- och byggledning, miljö och geouppdrag i hamnrenoveringsprojekten.

Var med oss att stötta barn i Tanzania

21-Nov-2018

Vi på Loxia stöttar VGF och hoppas att ni också vill bidra för att fler Massajbarn i Tanzania ska få möjlighet att gå i skolan. Målet är att samla in 30 000 kr innan jul, så att 10 barn får chans till fortsatt skolgång. Swisha gärna ett bidrag till VGF:s swishnummer 1234523783, och hjälp oss att nå målet! Märk gärna din inbetalning med "Loxia" så att vi kan se om målet uppnås. Det är också en perfekt julklapp till en kär vän. Här kan du skriva ut ditt gåvobevis. Läs mer om VGF:s arbete i Tanzania på vgffund.se

Loxia i ny bransch

19-Nov-2018

Idag har Loxia Investment AB kommit överens om att köpa 70% av aktierna i Läkarhuset Enköping AB (Doktor Wahlunds Läkarmottagning) och Camilla Nicander köper 30% av aktierna. Ebbe Wahlund startade läkarmottagningen för 20 år sedan. Han har sedan en tid sökt någon som vill driva företaget vidare då han fyllt 72 år. Camilla Nicander har sedan mars 2017 arbetat på vårdcentralen och trivs väldigt bra. Det blev då naturligt att frågan om ett övertagande aktualiserades. Camillas koppling till Loxia har skapat förutsättningar för att komma överens om ett överlåtelseavtal som båda parter är nöjda med. 
Läkarhuset Enköping AB är ett mycket välskött och stabilt företag som visat ett tryggt ekonomiskt resultat och har hög patientnöjdhet. Ca 6000 personer är listade på vårdcentralen och 20 personer är idag anställda i företaget. 

Vi på Loxia ser detta som ett sätt att både bredda Loxias verksamhet på ett ekonomiskt tryggt sätt samt också att vi får jobba vidare med Loxias företagskultur och på lite sikt kunna få synergieffekter. Några direkta förändringar i den dagliga verksamheten på vårdcentralen kommer inte att ske pga ägarbytet. Dessutom kommer Ebbe tillsvidare att arbeta kvar på deltid på vårdcentralen.

Vår ekonomiavdelning växer, nu erbjuder vi även lönehantering

14-Nov-2018

Nu stärker vi upp ytterligare på vår ekonomiavdelning och hälsar Emma Tonyson varmt välkommen till Loxia! Emma har flerårig erfarenhet och utbildning inom byggbranschens administration och ekonomi och kommer närmast från Strabag BRVZ AB. Detta innebär att vi breddar vårt tjänsteutbud inom ekonomi och inom kort även kan erbjuda lönehantering till våra kunder.

Välkommen på invigning!

14-Nov-2018

Den 21 november mellan kl 17-19 vill vi fira att vi är på plats i våra nya lokaler på Sigurdsgatan 21, våning 5 (ingång A-B) i Västerås. Vi bjuder på mingel, bubbel och lite tilltugg.
Anmäl dig till info@loxiagroup.se. Vi ser fram emot att träffa dig!

Loxiadag

2-Nov-2018

I fredags samlades hela gänget på Loxiadag i Kedjeåsen utanför Karlskoga. Temat för dagen var b.la Likabehandling och grupputveckling. Dagens utmaning var utan tvekan regnbågsfisket, med varierat resultat!

 

Nytt kontor i Västerås!

17-Okt-2018

Nu öppnar vi kontor i centrala Västerås! Vår verksamhet växer och med ett till kontor får vi ökad närhet till våra projekt och bättre förutsättningar för våra kollegor i Mälardalen.
Håll utkik efter vår inbjudan till invigning under november månad!

Nya uppdrag

11-Okt-2018

Loxia har fått två nya uppdrag! Det första är ramavtal med Trafikverket inom Bygg & Projektledning för flertalet regioner och teknikslag. Det andra är Trimningsåtgärder på E18 i Västerås, även det åt Trafikverket. Uppdragen kompletterar vår projektportfölj och kommer att sysselsätta flera av våra olika verksamhetsområden.

Ny kollega

4-Okt-2018

Vi presenterar en ny medarbetare denna månad, Dennis Carlsson! Dennis kommer från saneringsbranschen och kommer att jobba som geotekniker i fält. Varmt välkommen!

Projektledning & Byggplatsuppföljning

1-Okt-2018

Inom verksamhetsområde Projektledning/Byggplatsuppföljning går ett av våra uppdrag mot sitt slut, Dubbelspårsutbyggnaden mellan Stenkumla-Dunsjö. Nyligen hölls slutbesiktning med godkänt resultat. Projektet var ett av Loxias första och har drivits på uppdrag av Trafikverket med Skanska som entreprenör. Vårt ombud Håkan Nicander sammanfattar uppdraget som ett lyckosamt projekt som speglats av hög arbetsglädje och engagemang. Arbetet fortsätter för delar av gänget på sträckan Hallsberg-Degerön, med ombyggnation av Hallsbergs bangård.

Välkommen Camilla!

13-Sep-2018

Vi välkomnar Camilla Schöldborg till Loxia! Camilla kommer närmast från LRF Konsult där hon de senaste 14 åren arbetat med redovisning. 
Här på Loxia kommer hon främst att arbeta med våra externa ekonomikunder. 

Invigning efter slutfört projekt

17-Aug-2018

Den 10 augusti hölls invigning av Stenpiren i Västerås hamn. Projektet har pågått i ca 1 år på uppdrag av Västerås stad. Loxia har genom Reine Frisk varit projektledare för byggnationen och han är mycket nöjd med utfallet och samarbetet med de involverade parterna Kadesjös, Peab och Västerås stad. Piren har haft funktion som fyr och vågbrytare för hamnen men varit i dåligt skick varpå upprustning blivit aktuell.  Den har nu höjts upp, breddas och snyggats till med sittbänkar och soldäck, och öppnas upp för allmänheten att använda som efterlängtad rekreationsyta. Se direktreportage från invigningen här.

Philip till Loxia

17-Aug-2018

Vi välkomnar vår "nygamla" kollega Philip Landeman till Loxia! Philip har läst på Bergsskolan i Filipstad och lyst upp vår tillvaro under våren då han varit hos oss och gjort sitt ex-jobb.
Nu kliver han in som en del av vår mätavdelning där han främst stärker upp som biträdande mättekniker. 
 

Träd kan påverka grundläggningen vid låga grundvattennivåer

15-Aug-2018

Grundvattennivåerna var i juli 2018 mycket under de normala för årstiden i mellansverige och nedåt landet. Detta innebär bl.a. svårigheter för träden att få tillräckligt med vatten. Trädens rötter dränerar därför ut ett större område än normalt, som i lera kan leda till ökad risk för marksättningar. Under de kommande månaderna befarar vi en ökad risk för sättningsskador på byggnader p.g.a. årets torrsommar.

Vi vill därför göra er som har träd nära byggnader med känslig grundläggning uppmärksamma på detta. Läs mer här eller kontakta vår geotekniska specialist Lars O Johansson!

Invigning nya lokaler

19-Jun-2018

Nu är vi på plats i våra nya lokaler på Fabriksgatan 8 i Örebro och förra veckan hade vi invigning. Tack till alla som kom och firade med oss!

Ny medarbetare

13-Jun-2018

Vi välkomnar Malin Scott till Loxia!
Malin har tidigare arbetat på Skanska som regionassistent, administratör och arbetsplatskontorist i nästan 29 år inom hus, byggservice, väg & anl och beläggning. Malin stärker upp vår organisation som projekt- och uppdragsledarassistent.

Spring för det lilla livet

31-Maj-2018

I helgen var vi ett osynkat men glatt gäng som deltog i "Spring för det lilla livet". Loppet gick från Wadköping och 3 eller 5 km runt Svartån och var ett sätt att bidra till forskning inom vård för nyfödda barn.
Nästa milstolpe blir Blodomloppet i augusti.

 

Förstärkning geoteknik

22-Maj-2018

Vi välkomnar Oscar Marklund till Loxia! Oscar har tidigare jobbat på Wsp som fältgeotekniker i ca 4 år och innan det som servicetekniker. Oscar kommer att förstärka vår geotekniska avdelning och ansvara för en av våra fem borrvagnar.

 

Förlängt uppdrag åt Trafikverket

11-Maj-2018

Loxia har fått förlängt på det befintliga HSQ uppdraget åt Trafikverket. Uppdraget innebär kvalitetsarbete inom framför allt Dubbelspårsutbyggnaden Hallsberg-Degerön. Vi är mycket glada och tackar för fortsatt förtroende!

Nya medarbetare

20-Apr-2018

Vi vill presentera två nya fantastiska kollegor till Loxia; Daniel Alderholm och Therese Elverstedt. 
Daniel kommer närmast från WSP där han arbetat som handläggande projektör och BIM-samordnare främst i stora infrastrukturprojekt. På Loxia kommer han att förstärka upp på vår projekteringsavdelning och ha en likartad roll.  Therese kommer närmast från Miljökontoret i Örebro. Där har hon jobbat de senaste sju åren med miljöledningssystem, som revisor inom Svensk miljöbas och med tillståndsprövningar och tillsyn av miljöfarliga verksamheter. På Loxia kommer hon att jobba som miljökonsult, med b.la förorenade områden och miljörevisioner.
Varmt välkommen till er båda!

 

Loxia samarbetspartner till KIF Damer

12-Apr-2018

Loxia vill vara med och öka möjligheterna för tjejer i länet att kunna spela fotboll på elitnivå. Därför kommer vi under 2018 vara samarbetspartners till KIF Örebro Damer. Nu hejar vi på Freja och resten av tjejerna på deras resa tillbaka till Allsvenskan!

Loxia på studieresa

10-Apr-2018

Loxia är tillbaka efter en oförglömlig studieresa i Tanzania med fokus på grupputveckling och vidareutveckling av vårt REKO begrepp.

Lyckad Loxiadag

23-Mar-2018

Ytterligare en lyckad Loxiadag hölls förra veckan. Denna gång med oss människor i fokus. Vi pratade b.la färger och grupputveckling vilket ledde till många skratt och bra inspel. Tack till Perra på Oak och hela Loxia gänget för en rolig och utvecklande dag!

Vi välkomnar Henrik Kusing till Loxia!

20-Feb-2018

Henrik kommer från Skanska där han framför allt arbetat som Projekteringsledare och mätansvarig i flera större infrastrukturprojekt.
På Loxia kommer Henrik främst att arbeta just som Projekteringsledare men även ansvara för våra mätuppdrag.
Henrik ser fram emot nya och utvecklande utmaningar tillsammans med ett härligt gäng Loxianer, och vi är glada för tillskottet!

Loxiamöte på Padelcenter

12-Feb-2018

Senaste Loxiamötet hölls på Padelcenter i Örebro. Vid dessa tillfällen samlas hela gänget och denna gång i kombination med internutbildning i Geoteknik av vår specialist Lars O. Johansson. Mötet avslutades med Padel och relax för den som ville.

 

Förstärkning på Ekonomisidan

1-Feb-2018

Vår ekonomiavdelning har fått förstärkning i Lena Vernersson. Lena kommer närmast från transportföretaget Närkefrakt där hon jobbat med ekonomi.
På Loxia kommer Lena framför allt att arbeta med redovisning. Varmt välkommen till oss!

Nya kollegor

16-Jan-2018

Vi hälsar en ny medarbetare varmt välkommen till Loxia!
Per Johansson kommer arbeta som mättekniker, med framför allt redovisning och beräkning av geodetiska mätningsarbeten samt som stöd till vår fältpersonal. Per har tidigare arbetat på Exact (Mätcenter).

 

Nytt ramavtal

11-Jan-2018

Vi börjar året med den glada nyheten att Loxia fått tilldelning på ramavtal åt Köpings kommun som teknisk konsult för delområden bro, gata och trafik!
Nu hoppas vi på roliga och utmanande projekt där vår specialistkompetens får möjlighet att hjälpa kunden till en bättre infrastruktur.

Välkommen Sara!

5-Jan-2018

Vi har nöjet att välkomna en ny medarbetare till oss!
Det är Sara Andersson som kommer att arbeta som geoteknisk handläggare. Sara har erfarenhet inom områden som geoteknik, seismik och seismologi. Närmast kommer hon från ÅF där hon arbetat som geotekniker.

Lyckad Julfrukost

15 dec 2017

Tack till alla trevliga kunder, samarbetspartners, landshövding och övriga intresserade som kom på vår julfrukost!
Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete under 2018.

Projekt och byggledarmöte

4-Dec-2017

Här kommer delar av Loxias projekt och byggledargäng gåendes på blivande riksväg 51 mellan Kvarntorp och Svennevad!
Möte och studiebesök i varandras projekt är ett värdefullt tillfälle att få bättre inblick i våra pågående uppdrag och en möjlighet till erfarenhetsutbyte.